Farvede blomster rakt gennem gråt rækværk

Besøgsvenner efterspørges

Årets første måneder har budt på adskillige forespørgsler efter besøgsvenner. Ofte er det kommunale medarbejdere eller måske provstiets hjemmehjælpspræst, der i samtaler med ældre mennesker finder ud af, at de ønsker sig en besøgsven. Og så kontakter kommunen eller hjemmehjælpspræsten mig som koordinator for Kolding Provstis Menighedspleje, der sørger for at sende forespørgslerne videre til rette vedkommende. Rette vedkommende er de ildsjæle, der koordinerer en af de lokale besøgstjenester i Kolding Provsti. Ud af provstiets 24 sogne er der aktive besøgstjenester i 8 sogne. Det er flot, men er det nok?

At være besøgsven er som vist på billedet at bringe lidt liv og farver ind i en ellers grå hverdag. Det er ikke kun godt for den, der får besøg, det er også en fantastisk rolle at få i et andet menneskes liv. Tænk at få lov til at være den, der er ventet med længsel! Jeg har selv været besøgsven hos en ældre dame i mit sogn, som desværre ikke er længere. Modsat mig havde hun boet i byen i mange år og kunne levende berette om Kolding i gamle dage. Det var meget spændende for en tilflytter som mig at høre om, og vi blev aldrig træt af at tale om gamle dage.

Efterspørgslen efter besøgsvenner lige nu er ikke en tilfældighed. Det er formentlig udtryk for, at corona restriktionerne presser flere mennesker ud i ensomhed. Mennesker som nu begynder at bede om hjælp, og den hjælp synes jeg, de fortjener at få. Jeg vil derfor gerne slå et slag for besøgsvenner. Måske er det noget for dig? Kom til inspirationsmøde i Almind Viuf sognehus den 19. maj kl. 16-19.30 og hør om besøgsvenskaber (vi krydser fingre for at det kan lade sig gøre). Invitationen bliver offentliggjort på denne blog ca. en måned før. Det er gratis at deltage, men husk tilmelding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *