Trolde og eventyrprinsesse

Eventyr fortælling

Til sidste familienetværksmøde fortalte vi eventyr for og med hinanden. Vi havde en kurv, hvor man kunne hente ting til inspiration, og tre værksteder, som de deltagende familier besøgte efter tur. Alle eventyr startede med “Der var en gang” og sluttede med “og de levede lykkeligt til deres dages ende”, men alt det ind imellem fandt familierne selv på. Når der var gået et kvarter, skiftede man værksted og skulle brygge videre på et eventyr, der allerede var i gang. Familierne fik kun oplyst den sidste sætning af eventyret, så det kom der mange gode grin ud af. Læs med her:

Der var en gang 7 prinsesser. Den ældste prinsesse Mia-Maja havde en magisk krone. På kronen var ædelstene i forskellige farver. Den røde kunne opfylde alle hendes ønsker. Den grønne kunne forvandle hende til et dyr, og den blå kunne hjælpe hende, hvis der skete noget forfærdeligt. De seks yngste prinsesser kunne derfor trygt rejse ud i verden for at finde sig en mage.

Således var det kun prinsesse Mia-Maja, der var hjemme den aften, hun fik besøg af et fælt guldmonster. Guldmonsteret hed Monsi og stjal Mia-Majas elskede ugle. Prinsessen prøvede at få sin ugle igen ved at fløjte dens yndlingsmelodi, mens hun kiggede ud i mørket. Det hjalp ikke, så hun hentede i stedet sin lommelygte, tændte den og opdagede fodspor. Det var Monsis fodspor. Mia-Maja fulgte efter fodsporene, men Monsi gik til venstre og gemte sig oppe i et træ. Prinsessen gik til den anden side og løb videre hen til et træ, hvor der var et træhus. Her stoppede fodsporene, og hun kiggede op. Hun så en hale logre og gik om på den anden side af træet. En stige var sat fast på træet, og Mia-Maja gik op ad den. Oppe i træet fandt hun en sangbog og begyndte at synge uglens yndlingsmelodi. Det var Kim Larsens sang ”Midt om natten”.

De spillede lystigt på blokfløjte til sangen, og da de var færdige, skulle de i seng. Da de vågnede i fællesrummet, var der en ugle derinde, som tændte og slukkede for lyset hele tiden. Han kastede en sko efter uglen, men ramte i stedet en guldtelefon ved siden af uglen, som faldt ud ad vinduet. Uglen havde sat en lampe på hans bord, som han syntes var beskidt, så han begyndte at pudse den. BANG sagde det, og der kom en ånd ud af lampen. ”Hej jeg hedder Genie”, sagde ånden, ”Hvad hedder du?”. ”Jeg hedder Anders. Hvad er du for en?”. ”Jeg er en ånd”, svarede Genie. ”Kan du redde os ud?”, spurgte Anders. ”Ja det kan jeg godt”, svarede Genie, som havde hawaii krans om halsen og nogle fede solbriller på. ”Sim sala bim”, sagde Genie. BOM, så var alle igen ude i naturen, og der levede de lykkeligt til deres dages ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *