Fællesansøgning til julehjælp

Hold da op, skal vi allerede tale om julehjælp i september måned? Ja vi er nogle, der har talt om julehjælp siden foråret. Anledningen er, at der her i Kolding kommune barsles med en fællesansøgning til julehjælp. Det er der 3 hovedformål med. Dels bliver det lettere at ansøge, fordi der kun er et skema, og fordi man som ansøgerkan få hjælp på kommunen til at udfylde det. Dels vil de kommunale medarbejdere sørge for, at også de allersvageste, som ofte går under radaren, får tilbudt julehjælp. Og sidst men ikke mindst er formålet at få tilbuddene om julehjælp i vores område fordelt til så mange som muligt.

Det er selvfølgelig frivilligt, om man ønsker at deltage, men ind til videre har rigtigt mange foreninger og organisationer vist interesse. Jeg har fået lov til at sidde med i arbejdsudvalget som observatør for kirkerne. Når jeg har meldt mig, er det fordi, jeg flere gange har fået spørgsmålet: ”Hvordan kommer vi i vores sogn i kontakt med dem, der virkeligt har brug for hjælp?”. Det er der ikke noget enkelt svar på, og da slet ikke efter databeskyttelsesloven, men en fællesansøgning til julehjælp i samarbejde med kommunen er i hvert fald en mulighed.

Nu skal man ikke tro, at det er en simpel sag at koge mange foreningers og organisationers forskellige ansøgningsprocedurer ned til en. Det er det ikke! Tanken med fællesansøgningen er at bede ansøgeren om nogle få centrale oplysninger, fx navn, cpr, adresse, børn, indtægt, husstand og kontaktoplysninger. Dem bruger kommunens IT system så til at sortere ud fra, hvorefter de enkelte foreninger og organisationer vil få tildelt den type ansøgere, de ønsker, og så mange som de har julepakker til.

Når foreningerne og organisationerne så har modtaget ansøgernes kontaktoplysninger fra kommunen, er det op til dem selv, hvordan de fordeler hjælpen. Nogle tager ud med julehjælpen, mens andre inviterer ind til fællesarrangementer. Det gør man, som man vil, og som man har tradition for. Det er her, det bliver muligt at gøre kontakten til andet og mere end julehjælp, hvis ansøger giver lov. Det er mit håb, at flere af sognene i Kolding Provsti vil benytte sig af denne mulighed. Kontakt hrm@km.dk hurtigst muligt, hvis jeres sogn er interesseret i at være med i fællesansøgningen til julehjælp.

2 Replies to “Fællesansøgning til julehjælp”

  1. Det lyder spændende. Jeg har endnu ikke drøftet det med menighedsplejen ved Brændkjærkirken, men det vil jeg gøre ved næste møde.
    Hilsen Kristian Lynge
    – formand for menighedsplejen ved Brændkjærkirken-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *