Stand på Frivillig Tirsdag

Frivillig tirsdag

I Kolding kan vi godt lide at gøre tingene lidt anderledes, så i stedet for frivillig fredag, er det i år blevet til frivillig tirsdag. Det foregik på biblioteket, der har et torv med god plads til de mange stande. Her var et bredt udsnit af byens sociale foreninger og aktiviteter samlet, lige fra Fødevarebanken og Homestart til Mødrehjælpen og Stafet for livet. Også Venner på tværs havde en stand.

Venner på tværs er et samarbejde mellem de forskellige besøgs- og vennetjenester i Kolding. Deltagerne er Kolding Kommune med projektet 60+ FRISK, Ældresagen, Røde Kors, Kolding Selvhjælp og Kolding Provstis Menighedspleje. Vennetjenesterne hjælper hinanden med at dække behovet for besøgsvenner og nogle gange også med at aktivere de frivillige, der melder sig.

Desuden mødes repræsentanter fra vennetjenesterne et par gange om året for i fællesskab at støtte arbejdet. Vi har i den forbindelse arbejdet med rekruttering af unge samt med PR. Der er blevet trykt to fælles foldere, hvor vi hver især præsenterer vores vennetjenester; en folder til dem, der gerne vil have en besøgsven, og en anden folder til dem, der gerne vil være frivillige.

Til frivillig tirsdag blev Venner på tværs standen om formiddagen bemandet af kollegerne fra Kolding Selvhjælp og Ældresagen, mens jeg først ankom efter frokost sammen med kollegaen fra Kolding Kommune (se foto). Det forlød, at standene havde været godt besøgt om formiddagen, men der var desværre ikke mange besøgene om eftermiddagen.

Nu er det ikke alt, der skal gøres op i kvantitet. Jeg fik et par gode snakke med nogle af de få, der kiggede forbi, og ellers gik tiden også med at tale med hinanden på standene. At blive lidt klogere på de andre organisationers arbejde er ikke så dumt. Det sker, at jeg ikke kan hjælpe de mennesker, der henvender sig, og så er det godt at kunne henvise til andre. For alle organisationerne vil det samme: Vi vil begrænse nøden og øge livskvaliteten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *