Himmelske Dage i Herning 2019

Himmelske Dage

”Gå med” lød opfordringen fra arrangørerne af Himmelske Dage i Herning. Det valgte vi så at gøre, formanden og koordinatoren for Kolding Provstis Menighedspleje. Hjemmefra havde vi kigget det omfattende program igennem og fundet frem til adskillige arrangementer med fokus på diakoni, som er vores arbejdsområde.

Et af arrangementerne var et oplæg af Morten Skov Mogensen fra KFUMs Sociale Arbejde med titlen: Er kirken for de stærke blot? Et spørgsmål, som de fleste nok foretrækker at svare nej til. Det kræver bare mere end svar, det kræver også handling!

Fællesskabsmålingen fra 2017 viser, at 78% af danskerne har det godt, mens 18% er i risikogruppe, og de sidste 4% er socialt udsatte. Mennesker, der ikke tilhører det store flertal, kommer ikke nødvendigvis til kirken af sig selv. Derfor er det ikke nok at åbne kirkedørene på vid gab, vi skal gøre noget aktivt. Lykkes det så at få mindretallet inviteret inden for i kirken, må vi ofte konstatere, at det kommer til at foregå på en anden måde end forventet. For når oplevelsen af livet er anderledes, er adfærden det ofte også.

Morten Skov Mogensens opfordring var at bruge folkekirkens uforløste potentiale som samlende faktor. Helt konkret kan man blive klogere på sammensætningen af ens eget sogn i sogneanalyserne, som alle menighedsråd i Kolding Provsti har adgang til. Det er også godt at gå ud af kirken og møde folk, hvor de er. Og så skal man ikke være bange for at samarbejde med andre. Kontakt dem, der er i berøring med den målgruppe, man ønsker at gøre noget for, og udtænk tiltag, der giver gensidig medvind.

Det lyder flot, når vi kalder os folkekirke: En kirke for hele folket. Det er en berusende tanke, men det også en opgave at være kirke for folket, sådan som Morten Skov Mogensen med sit oplæg husker os på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *