Rystesammenløb med familienetværket 2020

Ikke en menneskeret, men…

Der står ikke noget om ferie i menneskerettighederne, men vi kender alle værdien af at få en pause. Træde ud af hverdagens trummerum og gøre noget andet i en periode. Det er ofte her, vi opbygger ressourcer og får minder, som vi kan trække på, når tilværelsen kræver en ekstra indsats. Derfor er der også brug for ferie i familier, der lever på kontanthjælp.

Det er i år lykkes at sende 7 familier på ferie med Folkekirkens Feriehjælp. Familierne kommer fra Nr. Bjert, Dalby, Sankt Nicolai, Skanderup, Vamdrup og Vejstrup Hejls Taps sogne. En familie var med på afbud sammen med rejseledere fra København, mens resten var med rejselederne her fra Kolding.

Som rejseledere gør vi, hvad vi kan for at skabe feriestemning, fællesskab og naturoplevelser. Sidstnævnte er et krav fra Arbejdsmarkedets Feriefond, der donerer hovedparten af pengene til projektet, men det er også en personlig ambition at vise familierne, hvad naturen kan.

Det afspejles i vores fælles ferieaktiviteter. Når vi starter op med rystesammenløb i park og på strand. Når vi tager med færge på ø-ture i det Sydfynske øhav eller går tur i Svanninge bjerge i regnvejr. Når vi bager kage og fejrer fødselsdag på stranden, hvor vi fisker krabber og maler på sten.

Og det virker! Både pausen fra hverdagen, fællesskabet og naturen. Der var kun en klage fra familierne, da ferien var omme, og det var, at ferien ikke fortsatte en uge mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *