Ansøgning til julehjælp klar

Mens julen for nogle er hjerternes fest, er den for andre en bekymring. For hvordan skal man holde jul, når man ingen penge har? Det prøver flere organisationer og kirker i Kolding at afhjælpe ved at uddele julehjælp via den digitale fællesansøgning. Nu er ansøgningen til julehjælpen 2020 klar og kan benyttes, indtil ansøgningsfristen udløber den 29. november kl. 24. Linket til fællesansøgningen finder du HER.

Formålet med fællesansøgningen er at sikre, at så mange som muligt får glæde af julehjælpen. Det sker ved, at kommunen stiller database og søgerobot til rådighed, så ansøgere kun bliver godkendt til 1 portion julehjælp. Samtidigt gør fællesansøgningen det lettere at søge julehjælp, fordi der nu kun er et sted og en måde at ansøge på. De kommunale medarbejdere bakker desuden op, dels ved at gøre potentielle ansøgere opmærksom på muligheden for at få julehjælp, dels ved at hjælpe med at ansøge, hvis der er behov for det.

Til fællesansøgningen sidste år medvirkede Sankt Nicolai kirke, men i år har yderligere to kirker tilmeldt sig samarbejdet. Det drejer sig om Nr. Bjert kirke og Vamdrup kirke. Håbet er, at flere kirker med tiden vil tilmelde sig, da fællesansøgningen aflaster arbejdet med at sortere og vurdere ansøgningerne.