Kan vi skabe sammen?

Den anden dag blev jeg inviteret til kaffemøde på kommunen. Det var en socialrådgiver fra skole- dagtilbudsrådgivningen, der ringede op og inviterede. Mødet var en anledning til at få hilst på og lære lidt om hinandens arbejdsområder. Både kommunen og folkekirken har med sårbare familier at gøre, og derfor giver det mening.

Men det var slet ikke familierne, der blev talt om på mødet. Det var de udfordringer, vi møder i vores arbejde, og det skulle vise sig, at kommunen har nogle udfordringer, som kirkerne måske kan være med til at løse. Skole- dagtilbudsrådgivningen oplever nemlig, at der er for langt ind til Kolding for de sårbare familier, der bor i oplandet. Derfor ønsker de sig flere lokale aktiviteter.

Det fik mig til at tænke på Hele Danmarks familieklub i Vamdrup kirke. KFUM’s Sociale Arbejde har udarbejdet konceptet og hjulpet med at starte familieklubben op, mens kirken lægger lokaler og frivillige til. Det går godt, og der er lige startet 3 nye familier i klubben.

Måske kan vi starte familieklubber i flere kirker? Måske kan vi endda starte familieklubber der, hvor kommunens medarbejdere ved, at der findes familier med behov for netværk? Ikke for at hjælpe kommunen, men for at hjælpe familierne. Og for at få at række ud til dem, som kirkerne ofte ikke har så mange tilbud til.

KFUM’s Sociale Arbejde er helt med på ideen, så nu vil fremtiden vise, om vi kan skabe sammen. Om vi med kommunens kontakter til familierne, kirkernes lokaler og frivillige samt ekspertisen fra KFUM’s Sociale Arbejde kan hjælpe hinanden med at hjælpe familierne. Har du og din kirke lyst til at være med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *