Konfirmationskjole

Konfirmationshjælp i Kolding Provsti?

Ja det arbejder vi på. Forslaget blev stillet af en præst fra Tyrstrup på årsmødet for Kolding Provstis Menighedspleje i foråret. Siden har det været debatteret i bestyrelsen, og forskellige muligheder er blevet vendt. Lige nu er det havnet i to udvalg.

Et udvalg bestående af kirkemedarbejdere fra to forskellige sogne arbejder med genbrug af konfirmationstøj. Den foreløbige tanke er at indsamle brugt konfirmationstøj fra hele provstiet og få det renset og istandsat. Derefter skal kommende konfirmander kunne købe det brugte tøj for prisen af en rensning. Køberne opfordres til at give tøjet tilbage efter brug, men det er ikke et krav. En af de større udfordringer er at finde et passende lokale til tøjlageret.

Et andet udvalg bestående af bestyrelsesmedlemmer har fået til opgave at finde ud af, hvordan vi kan indsamle penge. Midlerne skal anvendes til at støtte konfirmandfamilier i provstiet, der ikke har råd til at fejre konfirmation. Måske kan vi søge fonde, holde støttekoncerter eller lave pengeskabende events? Det håber udvalget på at barsle med inden længe.

For at blive lidt klogere på sognenes erfaringer med konfirmationshjælp er der skrevet rundt til alle præster. Flere har allerede svaret tilbage. Nogle præster har aldrig stødt på fænomenet, andre har underskrevet ansøgninger om kommunal støtte til konfirmationer, og andre igen har formidlet kontakt til organisationer, der yder konfirmationshjælp. Der findes også sogne i Kolding Provsti, hvis lokale menighedsplejer yder konfirmationshjælp.

Præsterne er desuden blevet spurgt, om de har forslag til, hvordan vi skaffer midler til konfirmationshjælp. Alle ideer modtages gerne, så hvis du har en idé til pengeskabende aktiviteter, til lagerlokale eller til konfirmationshjælp i det hele taget, så del den gerne med os. Skriv til koordinatoren på hrm@km.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *