Illustration af par der sammen vander kærligheden

Kursus for par i kirken

Simon Peters Kirke tilbyder som noget nyt kursus for par. Kurset er for alle, der gerne vil gøre noget aktivt for at værne om og udvikle deres parforhold. Det foregår over 4 kursusaftner her i efteråret, og der er ikke tale om gruppeterapi. I stedet veksler holdundervisningen med det enkelte pars samtaleøvelser, så man kun taler om sit eget parforhold med sin egen partner.

Men hvorfor skal der tilbydes parkursus? Det er der en god grund til, for undersøgelser viser, at vores parforhold er noget af det, der betyder mest for vores trivsel. Forelskelsen kom måske af sig selv, men kærligheden og det gode, slidstærke parforhold, der skaber trivsel, er et livslangt projekt. Mange oplever, at parforholdet ikke altid er nemt at få til at fungere. Forskning viser, at vores tilfredshed med parforholdet ofte daler over tid. Særligt når vi får børn, kan parforholdet blive klemt. Et modtræk kan være at gøre noget nyt sammen. Eksempelvis tage på parkursus med hinanden og hente viden, støtte og ny inspiration.

Lige nu er første hold i gang, og der er tilmeldt 6 par. De yngste er i tyverne, men har kendt hinanden i 5 år, mens de ældste par har været gift i omkring 40 år. To af parrene har været igennem skilsmisse og er derfor bevidste om at værne om deres ægteskab. På kursusaftenerne holder kursuslederne korte oplæg, viser videoer og laver rollespil, så deltagerne inspireres til de efterfølgende øvelser og parsamtaler. Samtidigt bliver der hygget om parrene med efterårsdekorationer, levende lys, velkomstdrinks og kaffebakker i pausen med lækre hjemmebagte konditorkager. ”Det skal helst føles lidt som at tage på date med hinanden”, udtaler én af de dedikerede frivillige.

Kurset i Simon Peters Hus er et PREP parkursus i, hvad der hæmmer og fremmer et godt parforhold. Det er baseret på forskning fra universitetet i Denver, USA, og PREP parkurset har dokumenteret god effekt. Kurserne er udviklet uafhængigt af politiske og religiøse interesser og udbydes i mange lande. PREP kan frit oversættes til Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.

Det er sognepræst Birgitte Molin og hendes mand psykolog og sexolog Keld Molin, der er kursusledere. Begge er certificerede PREP-kursus-ledere og drømmer om at gøre kurser for par til en fast del af folkekirkens tilbud. Birgitte udtaler: ”Det er livsbekræftende at opleve, at par i alle aldre har lyst til at sætte fokus på deres parforhold for at optimere deres daglige trivsel mest mulig. Det gavner ikke bare dem, men hele familien”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *