Konfirmationskjole

Nyt projekt skudt i gang

Sådan lød overskriften i Jyske Vestkysten tirsdag i uge 7. Avisartiklen kunne have handlet om mangt og meget, men den handlede faktisk om Kolding Provstis Menighedspleje og vores nye konfirmationsprojekt KONFIRMATION FOR ALLE. Formålet er at medvirke til at gøre det muligt for alle at blive konfirmeret og være en del af fællesskabet i folkekirken ved at yde tilskud til familier, der har svært ved at få råd til at holde konfirmation.

KONFIRMATION FOR ALLE er det ene ben i projekt Bæredygtig konfirmation. Det andet ben hedder STOP TØJSPILD og har fokus på genbrug af konfirmationstøj. Her kan alle, der har lyst, være med. Formålet er at medvirke til at skabe bæredygtige konfirmationer ved at genbruge konfirmationstøj og dermed værne om Guds skaberværk.

Vi er først lige begyndt på projektet. Information til præster og sogne er på trapperne, og projektbeskrivelsen ligger klar, men der er endnu meget, der skal gøres. For at kunne yde tilskud, skal vi have samlet penge ind, og vi håber at lokale organisationer, kirker og fonde vil støtte formålet. Vi skal også have indsamlet brugt konfirmationstøj, som skal repareres og renses, inden det sælges til små penge for at dække udgiften. Derfor bliver det først muligt at søge tilskud og købe brugt konfirmationstøj for de konfirmander, der starter efter sommerferien. Men allerede nu tager vi imod donationer.

  • Hvis du vil donere brugt konfirmationstøj, kan du aflevere det i din lokale kirke
  • Hvis du vil vide mere om STOP TØJSPILD kan du kontakte Ester Due kirke- og kulturmedarbejder i Skanderup Sogn eller Dorthe Kock kirkemedarbejder i Kristkirkens Sogn
  • Hvis du vil støtte eller vide mere om KONFIRMATION FOR ALLE kan du kontakte Hanne R. McCollin koordinator i Kolding Provstis Menighedspleje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *