Tag ud og fang lykken

Meget forandrer sig, men nogle ting forbliver det samme. Gitte Hænnings hit: ”Tag med ud og fisk” er lige så aktuelt i dag, som da hun indspillede det i 1960’erne:

Hvis dit liv går helt i fisk, så tag fri en uge.
Sig farvel til bord og disk og den lumre stue.
Smid det overbord, vi starter på en frisk.
Tag ud og fang lykken, tag med ud og fisk.

På ferierne med Folkekirkens Feriehjælp har vi fulgt Gitte Hænnings opfordring. Sidste år indkøbte vi 10 fiskestænger for de midler, som Arbejdsmarkedets Ferie Fond stiller til rådighed for projektet. Fiskestængerne er siden er blevet svunget over forskellige fiskesøer. Vi er ikke altid kommet hjem med fisk, til gengæld har lykken været på krogen hver eneste gang.

Der sker noget med os, når vi fisker og opholder os ude i naturen. I stedet for at skulle og ville det ene og det andet, begynder vi bare at være. Der breder sig en indre ro, når man fokuserer på vandet, vejret og fiskene. Det oplever både børn og voksne, og det er som om, en lille flig af paradis indfinder sig.

Og skulle vi være så heldige at fange fisk, bliver oplevelsen ikke ringere af den grund. På ferien i år besøgte vi Stauning Fiskesø, og der var knap gået 5 minutter, før en af de unge hev den første ørred i land. Alt i alt blev det til to flotte ørreder, der blev tilberedt efter alle kunstens regler og serveret som forret til feriens fællesspisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *