Venner på tværs

Venner på tværs er samarbejdet mellem de forskellige besøgs- og vennetjenester i Kolding. Deltagerne er Kolding Kommune med projektet 60+ FRISK, Ældresagen, Røde Kors, Kolding Selvhjælp og Kolding Provstis Menighedspleje. Vennetjenesterne hjælper hinanden med at dække behovet for hjælp og nogle gange også med at aktivere de frivillige, der melder sig. Desuden mødes repræsentanter fra vennetjenesterne et par gange om året for diskutere, hvad vi i fællesskab kan gøre for at støtte arbejdet. Det er nu resulteret i to fælles foldere.

Titlen på de to foldere med venne-tjenesternes samlede tilbud er også Venner på tværs. De er umiddelbart ens, men ser man efter, er den ene ”Til dig, der har brug for hjælp/støtte”, mens den anden er ”Til dig, der har lyst til at gøre en forskel”. I folderne kan man læse, hvad de forskellige besøgs- og vennetjenester i Kolding tilbyder, dels til den der ønsker hjælp, dels til den der gerne vil være frivillig.

Kommunen deler folderne ud til de borgere, der viser interesse for vennetjenesterne, men det er også muligt at se den i kirker. Hvis du gerne vil have nogle foldere til jeres kirke eller sognehus, så kontakt hrm@km.dk.

Tanken bag samarbejdet og folderne er, at vi vil det samme. Vi ønsker os alle et lokalområde, hvor vi hjælper hinanden, så ingen skal være ensomme. Det gør os til samarbejdspartnere i stedet for konkurrenter.